MY PRECIOUS FRIENDS

Friday, July 31, 2009

Peraduan Kisah dan lagu

I Want To Spend My Lifetime Loving You
(marc anthony & tina)

Moon so bright, night so fine

Keep your heart here with mine

Life's a dream we are dreaming

Race the moon, catch the wind

Ride the night to the end

Seize the day, stand up for the light

I want to spend my lifetime loving you

If that is all in life I ever do

Heroes rise, heroes fall

Rise again, win it all

In your heart, can't you feel the glory?

Through our joy, through our pain

We can move worlds again

Take my hand, dance with me

I want to spend my lifetime loving you

If that is all in life I ever do

I will want nothing else to see me through

If I could spend my lifetime loving you

Though we know we will never come again

When there is love, life begins

Over and over again

Save the night, save the day

Save your love, come what may

Love is worth everything we pay

I want to spend my lifetime loving you

If that is all in life I ever do

I want to spend my lifetime loving you

If that is all in life I ever do

I will want nothing else to see me through

If I can spend my life time loving you


Tajuk lagu: I want to spend my life time loving you
Nyanyian: Marc Anthony dan Tina

Kisah di sebalik lagu:

Lagu ni sungguh romantik dan menusuk kalbu kalo aku dengar ia berkumandang kat radio ker, tv ker... memang best abis la... teringat masa zaman bercintan cintun dulu...
alkisahnya, aku dulu sebelum kenal dengan suami, memang banyak kawan lelaki lain... tapi sumenya putus di tengah jalan... tak de jodoh... macam macam hal la... tapi selalunya aku lah yang dikecewakan... entah aku pun tak tau nape... mungkin tuhan lebih tau siapa yang terbaik buat aku... yea.. aku percaya ketentuanNya, sebab dari sekolah lagi aku dah berdoa agar ditemukan jodoh dengan orang yang memang membawa kebaikan kepada aku... aku jugak doa kalo pasanganku (boifren) tu tak bagus untuk aku minta dijauhkan... so banyak kali la jugak aku putus cinta.. ada la dalam 4 kali gitu...

well kisah aku dan husband memang unik, selain kami dipertemukan secara tak sengaja iaitu depan bilik lecturer(UiTM), kami gak selalu terserempak kat kafe, kedai fotostat, warung makan dll la... pastu first time jupe dah rasa cam ada chemistry... dalam awal 3 bulan kitaorang dah bawak jupe family, serius tau... my husband yang beriya riya nak kenal dengan my family... ye lah selalunya lelaki yang aku jupe semuanya takut nak jupe my parents... diaorang tak serius la tu... tapi my husband memang gentleman dan very unique... aku selalu admire pada perwatakannya yang lain dari lelaki lelaki yang aku pernah kenal dulu...

Kita orang ni bercinta plus minus 4 1/2 tahun gak la baru kawin... tapi biasa la... adat bercinta, mesti ada pasang surut, macam air kat sungai gak... nak dijadikan cerita, masa tengah hangat bercinta aku ada la terdengar gossip husband aku bahawa dia ni dulu nak di jodohkan dengan sepupunya, (cerita ni dari sepupu dia jugak, si ZZ). Si ZZ ni kata dulu husband aku ni pernah la nak tackle budak tu.. so ape lagi, naik la kejelessan aku... ye lah, dia ngorat sepupu, macam macam boleh jadik, tetiba kang diaorang baik semula dah kena tinggal lagi aku ni... huhuhu...

Disebabkan jeles pada cerita ceriti yang sebegitu, wal hal aku tau itu gossip gossip liar jer... hahhaha... saja la aku merajuk... yang pada masa tu aku dah pun jadik tunangan husband ku... tapi mahu menguji sejauh mana kecintaan dan kejujurannya padaku plus taktik nak bermanja manja.. aku pun merajuk lah.... husband aku memang sabar orangnya, dia ketawa jer dengan sume citer tu.. dia kata tu citer tak betul, ala gossip masa budak budak dulu jer, sepupunya tu pun dah ada boifren dah nak kawin dah katanya... well lega jugak.. tapi still berkeras nak merajuk... hikhikhik... ngada ngada betul la...

Okeh, semasa kejadian husband aku call aku banyak kali... tapi aku tak nak angkat, boicot la konon, pergh tapi rindu... haha jual mahal... tah sampai ke berapa ploh kali dia kol baru aku ada angkat, tu pun sebab dah kesian kat dia, tak sampai ati nak biarkan dia termanggu manggu tunggu aku jawab panggilan telefonnya... well, husband aku tetap berlembut dan pujuk aku, dia kata tiada perempuan lain dalam hidupnya selain aku(except his mother k) dan aku la segalanya... cewah jiwang karat gitu.. pastu dia kata, ada request, suruh aku jangan letak talifon dan... berkumandang lah lagu 'I Want To Spend my Lifetime Loving you' tu kat hanfon aku... dia pasang lagu tu kat laptop dan tujukan kat aku... wah... syahdu dan romantik sungguh masa tu... rasa cam terharu pun ada... betapa bersungguh sungguhnya husband ku nak amik hatiku balik... i like... muah...

Apalagi hatiku berbunga riang la semula... macam P ramlee kata, dunia ini macam ana yang punya... pas abis dengar lagu tu... dia kata kat aku, biar apapun terjadi, he still want me and love me... aw... sukernye... so adengan merajuk dah tamat... last but not least i want to tell to the world that i love u so much!!! You're my darling forever...

Now, sampai sekarang, kalo kitaorang dengar lagu tu.. pastinya kenangan ni menggamit kembali.. lucu ada dan manis pun ada...

*************************************************************************************

Peraduan ini adalah anjuran: Mama yang Manja a.k.a mamamanja79.blogspot.com

Untuk maklumat lanjut sila lawat blog mamamanja kat atas tue ek...
ok good luck to all participant....

5 comments:

Mamamanja said...

salam terjah..
ok, lulus..
penyabar erk pakwenya?? hehehe

Farah said...

rajinnya masuk contest! saya pon suka lagi ni.

Delimasari said...

bestnye baca cintan-cintun awk ni..
mmg jiwang betul...udah jd husband pandai wat22 merajuk.
gud luck..

Delimasari said...

best baca kisah ni

oya@mamahamzah said...

mamamanja...
mesti la sabo... dah saya tak sabo... huhuhu

farah...
hi farah... sama sama la meriahkan dunia blog

delimasari...
dah jadik husband, pandai gak saya merajuk... tapi kejap jer... hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...