MY PRECIOUS FRIENDS

Friday, July 10, 2009

Mombloggersplanet Cutest Baby in Car Seat Contest


Mombloggersplanet Cutest Baby in Car seat Contest

Peluang keemasan jangan dilepaskan... aku buat entry pasal contest ni... memandangkan Akalil Hamzah ada gambar yang kiut miut dalam car seat, so aku pun taruh la sekali...
gambar ni diambil masa hamzah umur 7 bulan lebih.. Sila layan gambar baby Hamzah dengan Car seatnya...

emmm control hensem sikit la.. masuk blog mama ni...
eh.. mama amik gambar lagi la... hihi

mama dah sampai ke lum??

selesanya duk kat car seat ni...

emmm macho comel tak saya ni?

huhuhu... mama jangan bawak laju, saya takut la.... hihihi

safety first ok...

mama pandu cermat... perjalanan kita selamat

ya Allah selamatkan perjalanan kami pergi dan balik... amin..
nama baby: Akalil Hamzah
DOB:14 Ogos 2008

Kenapa aku perlukan car seat untuk baby hamzah... actually carseat ini adalah hadiah dari company husband aku... hadiah dapat baby la katakan... so memang alhamdulillah la tak payah beli...
Car seat ni sangat berguna especially untuk ibu yang bekerjaya macam aku ni... bila nak gi kerja aku akan hantar baby ke rumah baby sitter yang agak jauh gak dari rumah aku... so memang la aku amat perlukan car seat....
first untuk keselamatan dan memudahkan kita ibu ibu mendrive kereta dengan selamat..
ye la mana taknya... kalo anak kita tu kecik lagi, mana dia tau ape2... kang kalo terbrek ngejut... maunye melambung plak... lagipun amatla bahaya kalo takde car seat ni... Walaupun perjalanan tu dekat, nyawa amatlah penting... ingat tu ibu-ibu... sayangilah nyawa anak anda...
wah macam pesanan penaja kat dalam tv lak aku ni... hihihi.....
Contest ini adalah ihsan littlemama... nak carik baby comel dalam car seat... so apa lagi..aku amatlah berbesar hati nak masuk contest ni... harap2 ada luck pada muka baby aku tuh.. hihihi...

Tip sempoi tapi berguna tentang Car seat:
1) pastikan saiz car seat sesuai untuk baby
2) pasang car seat di bahagian tempat duduk belakang, pastikan car seat telah diikat pada seat belt dengan kukuh, gunakan kretiviti anda
3) letakkan baby dengan cermat, bagi dia mainan agar dia tak boring masa dalam perjalanan, biskut ataupun susu kalo dia lapo la... (bagi baby yang dah pandai pegang)
4) fasten the car seat belt, dan pastikan tak terlalu longgar atau terlalu ketat pada bahagian tubuh bayi anda... dalam 1 cm longgar dah ok
5) so dah boleh mulakan perjalanan

Siapa yang berminat nak sertai contest ni sila la klik kat blog littlemama bawah ni:
MomBloggersPlanet : http://www.mombloggersplanet.com/1126/cutest-baby-photo-contest-july-09/
PhotoBookMalaysia : http://www.photobook.com.my/
AliceWonders : http://www.alicewonders.com/

okes tu jer... selamat berjaya marila reramai meriahkan contest anjuran littlemama ni... huhuhu...

4 comments:

Farah said...

baiknye hamzah dalam carseat..gud lak!!

sharewithOya said...

hehehehe... dia dah biasa pakai car seat, lepas je pantang, terus letak... nak gi kerja la katakan...

mamadanish78 said...

COMELNYA HAMZAH OYA NI....CUTE BETUL...SUKA TGK MATA DIA...:)
OYA...KLU OYA NAK TAU...
OYAN NAMA panggilan manja mamaD kat umah mak tau...wakakaaaa

sharewithOya said...

ooo.. pandai mamaD kenakan oya ek... tq mamaD.. mata dia memang la cute tapi tah ikut sape tah.. belah ayah dia kot.. mak mentua ada darah aliran cina sket. hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...