MY PRECIOUS FRIENDS

Tuesday, May 26, 2009

betul ke?

Betul ke kalo masa kita bercintan-cintun, kita tak boleh bagi baju atau pakaian or kain pasang pada pasangan kita???  kalo bagi jugak, nanti jodoh tak panjang... betul ka.... ada sape-saper nak kasi pendapat... sila lah ek... hari ni aku ada la buat survey sikit pasal benda ni...

Aku dapat topik ni pun tadi, masa aku kuar g pantau harga barang (kerja) kat the store, aku g la ronda-ronda sat, tengok ada baju muarh tak... then dapat la carik baju untuk husband aku 2 pasang, baju basahan kata orang wat g kerja nanti... sian darling aku dah lama tak beli baju baru... hehehehhe.. (saja nak buat husband aku hepi, bila dia balik keJe nanti, :)). then aku suruh la ada member aku beli baju untuk boyfriend dia, tapi dia kata, ("ada orang cakap kalo bagi baju masa bercinta nanti jodoh tak panjang...") Then aku terfikir di manakah kebenaran fakta itu... hehehhe skema pulak ayatnya...

So aku rasa topik ni menarik untuk dibincangkan, memandangkan orang kita (melayu) ni terlampau banyak pantang larangnya, tapi tak pasti di mana relevan dan kesahihannya... so aku tanya la pendapat beberapa orang-orang tua kat ofis aku ni, di bawah adalah pendapat mereka-mereka yang aku interbiu...

En Aman, driver kpdnhep muar
dia kata sume-sume tu tak de mende, ada orang yang sengaja ada-adakan cerita jer, bagi dia kalo ada jodoh tak ke mana, bukan pasal bagi baju yang putuskan hubungan... banyak faktor lain

kak Zam, kakak yang tetap cun walaupun dan berusia
dia lak kata kalo bagi baju yang dah dipakai, tak elok, takut kena buatan orang, (eh macam dah lari topik lak kan)

kak Shidah, bendahari 
dia kata betul, sebab dia sendiri dah kena, dulu mase dia bercouple, 2 kali putus sebab boifren dia kasi kain pasang.... dia cakap kalo bagi baju takpe, jangan bagi kain pasang... 

(Pekerja Am opis) Wak Misdy kata pulak
ah...tu karut marut jer...(slang jawa ek)....

k la aku cuma dapat interbiu orang-orang kat opis aku je la... heheheh... kalo korang ada apa-apa komen atau info tambahan silakan la ek...

tapi bagi pendapat aku, hal jodoh ni ditentukan Allah... bukan pasal baju ke ape ke... kalo nak putus, putus jugak, kalo ada jodoh bagi apa ke, tak bagi apa ke still berjodoh... betul kan... upin dan ipin cakap... betul. betul.betul...

k la aku nak salin baju nak pi aerobik ni... babai...



1 comment:

Nany said...

Karut lah! I don't believe it either!. Hahahaha

Wah!! maju ko skang , siap gi aerobik lagi!..bagus2 amalkan hidup yg sihat. Aku ka sini exrecise kat umah sajer, 15min utk 3 kali seminggu!.. guna machine yg mcm beskal tuh. Berpeluh2 gak...pancit2

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...